понеділок, 8 травня 2017 р.

День пам'яті


Пам'ятаємо, перемагаємо!
Сьогодні Україна разом з країнами Європи відзначає День пам'яті та примирення — пам'ятний день, який відзначають 8 травня, у річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом).

Відповідно до указу Президента України, підписаного у 2015 році, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій Світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

Цього дня, 8 травня 1945 року — Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Нацистської Німеччини, підписаний наступником Гітлера, президентом Німеччини Карлом Деніцом. Акт був підписаний ще 7 травня у французькому місті Реймс, проте ратифікований наступного дня у Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

Резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої Світової війни в Європі, проголошені присвячені пам'яті жертв цієї війни Дні пам'яті та примирення, що відзначаються 8 та 9 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар